Home » Recept Koekjes

Recept Gingerbread Koekjes

INGREDIËNTEN VOOR 40 MIDDELGROTE GINGERBREAD KOEKJES.

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram suikerstroop (ik gebruikte pannenkoekenstroop)
  • 1 ei (M)
  • 1 eidooier (M)
  • 500 gram bloem
  • 3 el gingerbread kruiden (onderstaande kruiden samen mixen) (2 el gember, 2 el kaneel, 1 el nootmuskaat, 1 el kruidnagel)
  • snuf zout

Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je het deeg gaat maken

Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Als stroop kun je gewoon pannenkoekenstroop gebruiken. Voeg de eieren toe en roer goed tot alles is opgenomen.

Meng de bloem, kruiden en zout alvast door elkaar in een aparte kom. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel. 

Dit deeg blijft door de stroop redelijk plakkerig. Verdeel het deeg in 2 delen, maak hier plakken van en pak deze in met folie. Als plak koelt het deeg sneller af in de koelkast waardoor je eerder verder kunt gaan. Laat het deeg minimaal 1  uur in de koelkast rusten voordat je er koekjes uit gaat steken.

(Ook handig: ’s avonds het deeg maken zodat je de volgende ochtend gelijk kunt beginnen.)

Verwarm je de oven voor op 160 graden .

Rol het deeg uit op bloem, steek je koekjes uit en bak deze koekjes in 16 minuten af. De koekjes zijn zo al hartstikke lekker om op te smikkelen maar het is natuurlijk ook leuk om ze te decoreren met bijvoorbeeld royal icing.

Bewaren: De koekjes kun je minstens 3-4 weken in een koektrommel bewaren, in de vriezer wel 3 maanden. Het deeg zelf kun je een week in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer.